Speglar

Handspeglar är oumbärliga i både frisörsalonger och andra typer av skönhetssalonger, när kunderna vill ha bästa möjliga överblick över sin klippning, styling eller ansiktsbehandling. Här hittar du vårt urval av handspeglar i olika storlekar och material för varje typ av salong.

8 produkter

Sätt stigande sortering
per sida

När behöver du en handspegel?

En handspegel kallas även för frisörspegel eftersom den nästan alltid kommer att finnas på en frisörsalong. Du kan använda handspegeln när din kund behöver se sin nya frisyr, färgning eller styling från alla vinklar och inte bara framifrån i den stora spegeln som hon eller han sitter framför. Du kan hålla upp spegeln mot kunden, eller så kan de hålla den i handen och styra från vilka vinklar frisyren ska studeras. För att göra det enkelt för dig själv kan du placera en handspegel vid varje klippstation i din frisörsalong så att du alltid har enkel tillgång till dem.

Många andra typer av skönhetssalonger kan också dra nytta av en handspegel. Om du utför ansiktsbehandlingar eller jobbar med bryn, fransar och smink har kunden stor nytta av att kunna studera resultatet på nära håll – kanske ligger han eller hon till och med på en soffa utan tillgång till väggspegel, och här frisörens spegeln är helt enkelt ännu mer användbar. Som tandläkare kan du även använda en handspegel när patienten i tandläkarstolen behöver titta närmare på det arbete du har utfört.

Trots namnet används frisörspegeln för ett brett utbud av behandlingar av både kosmetisk och medicinsk karaktär.

Hur ska din frisörspegel se ut?

Frisörspegeln har givetvis i första hand en praktisk funktion, men som all annan utrustning i din salong har den också inflytande på det visuella uttrycket. Du kan därför börja med att fundera på om ett visst material skulle passa bättre i din salong än andra. Ska det till exempel vara en spegel med svart ram eller en handspegel i metall?

Storleken på handspegeln är också viktig. Den ska givetvis vara så stor att kunden kan se önskad yta i den, och samtidigt får den inte vara för tung eller svårhanterlig. Våra runda handspeglar är vanligtvis 28 cm i diameter.

Materialet du väljer påverkar både utseendet och de praktiska funktionerna. En spegel med plastram har låg vikt och är lätt att rengöra, men är mer mottaglig för repor. En handspegel med metallram är tyngre men mer hållbar.

Vilka praktiska funktioner ska handspegeln ha?

De flesta handspeglar kommer med något slags grepp eller handtag för att förhindra att du tappar det medan du håller upp det för dina kunder. Om dina kunder behöver använda spegeln för att studera resultatet av en behandling när de ligger på en soffa är det ännu viktigare att de kan få ett säkert grepp om spegeln och inte riskera att tappa den.< /p >

Dessutom kan spegeln också ha ett slags öga, den går att hänga upp - till vissa modeller ingår en upphängning och till andra kan du köpa den . Det är praktiskt att kunna hänga spegeln nära där den ska användas, så att den alltid är lätt att hitta och inte tar onödigt mycket plats i en låda eller på bordet.< /p>

Hitta handspeglar och frisörspeglar i flera prisklasser

På OS Frisørartikler är vi stolta över att sälja bra produkter till extremt rimliga priser. Professionella frisörartiklar behöver inte kosta en förmögenhet, och det gör inte din nya handhållna spegel heller. Däremot kan du fortfarande hitta speglar i olika prisklasser hos oss, så du kan välja en som passar både dina behov och din budget.