Rundborstar

En rundborste kännetecknas av att den har borst eller nålar hela vägen runt borsthuvudet och den är särskilt lämplig för styling i kombination med en fön. Runda borstar kan tillverkas i olika material och storlekar som alla har olika egenskaper. Se vårt stora utbud av rundborstar här.

Produkt ( 1-20 / 57 )

Sätt stigande sortering
Page
per page

När ska du använda en rund borste?

En rund borste är inte, på samma sätt som en klassisk hårborste, designad för att kamma håret utan är istället ett stylingverktyg. Den används speciellt i kombination med en fön när du vill skapa en voluminös frisyr med en vacker, glansig finish. Du kan använda den för att böja hårspetsarna inåt eller utåt, precis som du kan skapa vackra vågor i både kortare och längre hår. Den runda borsten använder du genom att dra den genom håret samtidigt som du låter fönens näbb följa med. På så sätt kan du styra hårets position medan det torkar, och på så sätt även forma det.

Runda borstar används därför i blött eller fuktigt hår tillsammans med en fön, och du torkar och stylar därmed håret samtidigt. Med olika tekniker kan du skapa både lena frisyrer och stora, fylliga lockar eller vågor i håret. En rundborste är ett älskat stylingverktyg både i frisörsalonger och i privata hem eftersom den är mångsidig, lätt att arbeta med och ger fantastiska resultat.

Vilken storlek rund borste ska du välja?

Vilken storlek du ska välja på din rundborste beror på flera saker, bl.a. längden och tjockleken på håret som ska stylas. När du ska styla långt och starkt hår behöver du en stor rund borste för att kunna göra jobbet på bästa och mest effektiva sätt. Omvänt kräver kort eller fint hår bara en mindre borste.

Valet av rund borste påverkar också vilket resultat du vill ha av din styling. Om målet är att skapa stora, mjuka vågor eller fall ska du få tag i en stor rundborste.Behöver du använda rundborsten för att släta till håret går det också enklast med någon av de lite större rundborstarna. Närmare vågor kräver en mindre borste, precis som små borstar är bra för att skapa volym i korta frisyrer.

Hitta en rund borste med smarta funktioner

En rund borste är inte bara en rund borste. De oumbärliga stylingborstarna tillverkas först i olika material, både när det kommer till skaftet, borsthuvudet och själva borsten, och sedan finns de i flera olika storlekar. Vissa av dem har dessutom mycket speciella egenskaper som gör dem lämpliga för vissa ändamål och hårtyper. Nedan kan du läsa om några av dem.

Keramiska runda borstar förbättrar resultaten och förkortar torktiden

Keramiska runda borstar är bland de mest populära, och det är själva borsthuvudet som har en keramisk beläggning. Detta medför flera fördelar. För det första är beläggningen bra på att hålla kvar och fördela värmen från fönen, vilket gör att torkning och styling tar kortare tid. För det andra kan den keramiska beläggningen hjälpa till att motverka statisk elektricitet i håret.

En rund borste med galtborst är extra skonsam mot håret

När du stöter på runda borstar med naturligt hår är det ofta vildsvinshår. Dessa borstar är extra mjuka och skonsamma mot både hår och hårbotten och passar därför personer med känslig eller irriterad hårbotten. Dessutom är de naturliga hårstråna bra mot burrigt hår.

Runda borstar med kulspetsar är skonsammare mot hårbotten

En annan typ av skonsam rundborste är de med kulspetsar. Istället för borst har de ofta nylonstift, och i änden av dem finns en liten boll. Detta gör att borsten känns mer bekväm mot hårbotten. Dessutom är de lämpliga för tjockt hår eftersom de fördelar håret mer effektivt på borsten.