Hårolja

Här hittar du vårt breda sortiment av håroljor. Vi vet hur viktigt det är för dig att håret känns fint och fräscht. Därför har vi samlat de bästa håroljorna på marknaden här. Välj bland många olika varianter och hitta precis rätt hårolja för ditt hår.

Produkt ( 1-20 / 38 )

Sätt stigande sortering
Page
per page

Ge håret en extra boost med hårolja

Förr trodde man att det räckte med att tvätta håret med schampo. Numera förstår de flesta att det inte räcker om man vill ha vackert och fint hår. Förutom balsam är det många som gradvis har börjat använda hårolja som nästa steg – och det gäller faktiskt både män och kvinnor.

Olja hjälper till med att hålla ditt hår fint och glansigt. Det gör ditt hår mjukt, slätt och glänsande eftersom oljan penetrerar strået och tillför vitaminer, mineraler och annan näring direkt till håret. Beroende på vilken typ av hårolja du väljer kommer det att finnas olika egenskaper att välja mellan. Men vad de alla har gemensamt är att ditt hår kommer att älska den extra kärlek du ger det och du kommer att kunna känna en tydlig skillnad.

En hårbehandling med olja är helt enkelt där du applicerar olja i ditt hår och låter det sitta ett tag. Det kan ta allt från några minuter till över natten – och vissa väljer att att låta håroljan sitta kvar tills nästa hårtvätt. Det viktiga är att du använder en lagom stor mängd som kan absorberas av ditt hår, annars kan du riskera att ditt hår ser fett och otvättat ut.

Hur länge du låter oljan sitta i beror på vad du vill ha ut av den, vilken typ av olja du använder och hur mycket hjälp ditt hår behöver. Alla håroljor du hittar på denna sida passar för både korta och längre oljebehandlingar.

Varför är hårolja bra för håret?

Olja för håret som sådan är inte en nödvändighet. Många använder faktiskt inte olja för håret – kanske för att de inte känner till de många goda fördelarna med det. Men hårolja ska ses som en extra boost som du kan ge till ditt hår. Det är något du använder för att få ett så sunt och vackert hår som möjligt.

Håroljan tränger in och tillför olika näringsämnen i håret, samtidigt som det vårdar håret. Oljan ger bland annat både vitaminer, mineraler, glans och fukt. Allt som ditt hår kanske kan leva utan, men som det kommer att tacka dig för ändå. Och resultatet är ett finare och fräschare hår.

Oavsett om du väljer växtbaserade oljor, nötoljor eller oljor med tillsatt keratin så gör du något bra för ditt hår när du applicerar en hårolja. När du väl provat hårolja tror vi inte att du kommer att vilja hoppa över detta steg i framtiden. Effekten är uppenbar, och de allra flesta kommer att älska känslan av sundhet och skönhet som håret kommer att utstråla.

Hitta olja till håret på OS Frisørartikler

Vissa väljer att experimentera med olika saker när de vill behandla håret med olja. Du kan reellt sätt göra en egen oljebehandling för håret hemma med ingredienser som ägg, honung och avokado. Men många tycker att det är ganska jobbigt och lite konstigt att kleta i denna typ av ingredienser i håret. Speciellt om du ska sova med det över natten eller det är något du vill göra regelbundet.

Vi har gjort det enklare för dig. Våra håroljor innehåller allt det goda från naturen. Våra håroljor utvinns från nötter och frukter och innehåller exempelvis argan, keratin och macadamianötter. Allt har förfinats och tappats upp på flaska, så det är redo att gå rakt in i håret – utan krångel, besvär eller massor av rengöring. Som en bonus tar våra flaskor väldigt lite plats i badrumsskåpet.