Frisörsaxar

En frisörsax är speciellt utformad för att klippa hår. Saxen är extra vass, då den ska användas under lång tid och för många olika hårtyper. Designen av en professionell frisörsax är inte heller av en slump, eftersom den ska ligga helt naturligt i en frisörs hand, så den är lätt att arbeta med och förebygger smärta i handleden, axlar och fingrar.

Se vårt urval av frisörsaxar på denna sida.

Produkt ( 1-20 / 164 )

Sätt stigande sortering
Page
per page

Hur viktig är en bra frisörsax?

Denna fråga bör utgå från två synpunkter: kundens och frisörens. Vi rekommenderar dock att du investerar i rätt utrustning om du är frisör, för det lönar sig i längden. Det gäller både i förhållande till dina kunder, men också för slitaget på dina fingrar, axlar och handleder, som är viktigt för att ge en bra service.

Använd professionell frisörsax: Så får du dina kunder att komma tillbaka

Ur kundens perspektiv kan en klippning med professionell frisörsax av god kvalitet vara det som gör att kunden blir en lojal och stabil kund. Du kan lätt se skillnad när du klipper med en högkvalitativ sax jämfört med en mindre bra. Själva snittet är skarpare och själva processen är också mer friktionsfri.

På många sätt kan man jämföra det med att skära kött med en formidabel kniv. Om du skär kött med en slö kniv lägger du mer kraft på snittet. Och det syns ofta på köttet. Om du däremot skär med en vass kniv glider kniven nästan genom köttet. Detsamma gäller för frisörsaxar. Använder man mindre bra sax kan man se på håret att det har lagts många krafter på att klippa av håret och att själva klippet inte är lika skarpt.

Förebygg skador med professionell frisörsax av optimal kvalitet

När du köper en frisörsax är det viktigt att den har rätt ergonomisk form för din handled. På många ställen kan du få tag i billigare saxar som tillverkas utan ergonomisk förståelse och dessa frisörsaxar rekommenderar vi att du håller dig långt ifrån. Det kan inte nog understrykas tillräckligt hur viktigt det är att du har rätt utrustning som kan underlätta ditt arbete och hindra dig från att klippa i positioner som i värsta fall kan orsaka ländryggssmärta, tendinit i handleden eller liknande problem.

På denna sida hittar du saxar för olika ändamål som alla är från tillverkare som vi kan gå i god för. Som frisör har du inte råd att INTE fatta ditt beslut baserat på ergonomi. Vi rekommenderar även att du vårdar och rengör din sax regelbundet – på så sätt förlänger du livslängden på saxen, men även din egen kropp inom frisöryrket.

Kontakta oss här om du har några frågor om våra frisörsaxar

Vi förstår att det kan vara svårt att välja rätt frisörsax. Tveka därför inte över att kontakta oss över e-post genom att trycka här. Du kan även ringa oss på +45 2090 5070 alla vardagar mellan kl 09:00-16:00. Vi ser fram emot att hjälpa dig!