Plattänger

Har du lockar eller fall i håret som du ibland vill räta ut? Plattänger, även kallade plattjärn, är ett oumbärligt verktyg när du vill göra ditt hår rakt snabbt och effektivt eller vill styla det på ett annat sätt. På OS Frisørartikler hittar du ett stort utbud av plattänger för alla behov.

Produkt ( 1-20 / 28 )

Sätt stigande sortering
Page
per sida

Många alternativ för styling med en plattång

Som namnet plattång antyder är den i första hand avsedd för att räta ut håret, men det är långt ifrån den enda funktionen den har. Med en plattång kan du även skapa vackra lockar och vågor i håret. Genom att sno håret runt plattången istället för att köra plattången genom håret kan du skapa de perfekta lockarna för både vardag och fest. Om du vill ha helt definierade och perfekta lockar kan du använda din favorit stylingprodukt efter att du har lockat håret, men vill du ha en mer lättsam och “i-woke-up-like-this” look kan du kamma igenom lockarna med en kam eller med fingrarna och avsluta med en bra hårspray eller volymprodukt.

En plattång är därför ett multifunktionellt verktyg som du kan använda till många olika ändamål – ja, du kan faktiskt variera din frisyr på otroligt många sätt med en bra plattång. Testa till exempel att göra en liten avrundning inåt eller utåt längst ner på håret för att ge din frisyr lite kant.

Olika plattänger för olika behov

En plattång är inte bara en plattång. Du kan få klassiska plattänger med två plattor och ofta avlånga keramiska plattor, men du kan också välja en plattång, som du borstar igenom håret som en hårborste som rätar ut håret samtidigt. Om du behöver ta med dig din plattång på språng är en mini-plattång ett utmärkt val eftersom det lätt får plats i en väska och inte väger så mycket.

En av de saker du måste tänka på när du väljer en plattång är vad som är viktigast för dig att det ska kunna göra. Är det till exempel viktigt att det värms upp snabbt, att det är så skonsamt mot håret som möjligt eller att det kan användas i både vått och torrt hår? Genom att tänka över dina behov kan du mer målmedvetet välja rätt plattång för dig. Som ofta går pris och kvalitet hand i hand när det kommer till plattänger och du kan därför också fundera på vad som är nice to have och vad som är need to have när du ska investera i ny utrustning. En bra och budgetvänlig plattång är till exempel vår Moser ProfiLine CeraStyle Pro White som säkerställer en effektiv och skonsam plattning och snabb uppvärmning. Om bara det allra bästa är tillräckligt bra är BaByliss PRO Ultrasonic EP TECHNOLOGY 5.0 en fantastisk plattång som snabbt skapar effektiva och långvariga resultat utan att skada håret.

En praktisk plattång gör livet enklare för dig

Du känner säkert till situationen när du måste skynda dig ut genom dörren i all hast och därför inte har tid att styla ditt hår, men ändå vill se snygg ut. Här är det absolut nödvändigt att du har praktisk utrustning som underlättar processen för dig om morgonen. Med en praktisk och bra plattång kan du snabbt och enkelt få rakt eller lockigt hår som håller hela dagen.

En av de saker som kan göra det lite lättare att använda en plattång är att till exempel välja en utan sladd eller med vridbar sladd för maximal rörelsefrihet. Har du tjockt hår som tar lite extra tid att platta kan du även med fördel välja ett lättviktigt plattjärn som inte känns tungt att arbeta med. Vill du att det ska gå extra snabbt kan du också behöva välja en plattång med snabb uppvärmning. En plattningsborste är också ett bra alternativ för en enkel och snabb lösning, eftersom du kan både platta och reda ut håret samtidigt.

Skydda ditt hår när du använder plattången

Det är viktigt att du tar hand om ditt hår när du använder plattången. Värmeeffekten kan vara hård för håret, även om många plattänger idag har utvecklats på ett sådant sätt att de är så skonsamma mot håret som möjligt. Vi rekommenderar dock att du använder värmeskyddande produkter i håret när du plattar det, då de innehåller ingredienser som tål höga temperaturer och därigenom minimerar slitaget. Fördelen med att använda värmeskyddande produkter är också att de ger ditt hår lite extra shine och en fin finish.

De flesta plattänger kan ställas in på olika temperaturer, och även om det kan vara frestande att skruva upp värmen hela vägen är det inte alltid det optimala. Har du fint och/eller kemiskt behandlat hår som blekt hår kan det vara fördelaktigt att platta ut håret vid lägre temperaturer upp till runt 185°. Tjockt och lockigt hår är mer motståndskraftigt och klarar därför lättare av höga temperaturer upp till 230°. Experimentera och se vad som fungerar bäst för dig.

Stort utbud av plattänger på OS Frisørartikler

På OS Frisørartikler har vi alltid ett stort utbud av plattänger som du hittar här på denna sida. Vi erbjuder plattänger i olika prisklasser och med olika funktioner så att du alltid kan hitta en som passar till dina behov. Vi har regelbundet vassa erbjudanden på våra plattänger så håll utkik på sidan om du vill ha lite mer för pengarna.

Förutom vårt stora utbud av plattänger får du även en rad fördelar hos OS Frisørartikler  – visste du till exempel att vi har 2-3 dagars leverans och fri frakt vid köp över 899 kr? Det finns många goda skäl att välja OS Frisørartikler när du behöver uppgradera din utrustning.

Vi är specialiserade på allt inom hårvård så vi är alltid redo att guida dig.

Tveka därför inte över att kontakta oss över e-post genom att trycka här. Du kan även ringa oss på +45 2090 5070 alla vardagar mellan kl 09:00-16:00. Vi ser fram emot att hjälpa dig!