Hårtorkar

En hårfön torkar håret när det är blött. Nästan alla har en därhemma ,eftersom det är ett ovärderligt verktyg när du stylar ditt hår. När håret är blött kan du inte arbeta med det, och därför har de flesta hushåll och alla salonger just hårfönar. Se urvalet här.

Produkt ( 1-20 / 93 )

Sätt stigande sortering
Page
per page

Är det skillnad på hårfönarna?

Det korta svaret är ja. Om du vill ha en hårfön som klarar vilken utmaning som helst måste du också vara villig att betala lite extra. Om dina behov är minimala kan du enkelt hitta en billigare lösning som du blir nöjd med. Om du letar efter det bästa rekommenderar vi att du överväger en fön med ION-teknologi.

ION-teknologin använder negativt laddade joner för att bryta ner de positivt laddade vattenmolekylerna i det våta håret. Och vad betyder det då? Det betyder att hårfönen separerar vattenmolekylerna utan att öppna hårstråna. Det resulterar i:

  • ett härligt, torrt, rakt hår, där risken för burrigt hår minimeras avsevärt.
  • att torktiden förkortas.
  • att chansen för värmeskador på håret är ytterst små

Hur viktig är motorn på min hårtork?

Ju större motor, desto mer kraft. Och vad gör det för nytta? Jo, för ju mer kraft motorn på din fön har, desto kraftfullare kan den blåsa. Det kan den göra eftersom den kan dra in mer luft, eftersom mer ström går igenom enheten. I slutändan betyder detta att ditt hår blir torrt snabbare.

Det kan vara svårt att märka skillnaden till en början och många kommer också att tycka att det inte alls är nödvändigt att ha en så stor motor till sin hårfön. Men om du vill kunna torka håret snabbt och ordentligt är en hårfön med stark motor en riktigt bra idé.

Du kan jämföra det med en dammsugare. Du kan också få en dammsugare med olika motorer. Här bestämmer motorn sugkapaciteten. Om du har försökt att dammsuga i hörnen med en för liten motor så vet du nog vad vi menar. Det blir aldrig riktigt det resultatet du önskar. Detsamma gäller ditt hår. När du väl har tagit reda på hur snabbt ditt hår kan torka med en kraftfull fön kommer du aldrig att gå tillbaka till en med mindre kraft.

Detta ska du vara uppmärksam på när du letar efter en bra hårtork

Vi har redan pratat om ION-teknologin och hur den påverkar kvaliteten på din hårfön. Dessutom har motorn också att säga till om när det kommer till föningens effektivitet. Men det finns många andra faktorer som spelar in när man väljer en hårfön. Vi har listat de fyra viktigaste sakerna för dig här:

  • ION-teknologi
  • Motorn
  • Vikt
  • Kylfunktion

Utöver de två första punkterna anser vi också att vikten är viktig. Även om det inte är många gram eller kilon som gör skillnad, kan det ha stor inverkan när det kommer till användarvänligheten av din hårtork. Ofta står man i en onaturlig ställning med armarna när man använder en hårfön, och det kan likaså vara jobbigt för lederna.

En kylfunktion är också viktig om du vill att håret ska "lägga sig" efter föning. Den kalla luften är grädden på moset, eftersom värmen blåses bort från håret, vilket gör det mindre frissigt.

Har du frågor angående våra hårfönar? Kontakta oss här

Vi förstår att det kan vara svårt att välja rätt hårfön. Tveka därför inte över att kontakta oss över e-post genom att trycka här. Du kan även ringa oss på +45 2090 5070 alla vardagar mellan kl 09:00-16:00. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Och kom ihåg – du får alltid fri frakt när du köper för mer än 899 kr.