Shaver

En rakapparat kan användas för att trimma skägget och säkra att du ser välvårdad ut. Maskinen ser till att ditt skägg rakas hela vägen in, och den tar även de kortaste stubben, så att du kan raka dig varje morgon om du vill. Det är rätt stor skillnad på rakapparater och här kan du se hela vårt utbud.

Produkt ( 1-20 / 36 )

Sätt stigande sortering
Page
per sida

Vilken rakapparat för män ska jag välja?

En bra rakapparat ser till att din rakning känns smidig. Det innebär rent konkret att det färdiga resultatet ska vara felfritt.

 • Det får inte finnas några skäggpartier kvar som inte trimmats ner helt.
 • Skärhuvudet måste vara vasst så att rakapparaten inte river dig eller gör sår på huden.
 • Rakapparaten måste vara flexibel så att den också kan raka sig perfekt runt käken.
 • Rakapparaten måste vara effektiv så att du inte behöver raka samma område två gånger.

Välj rätt rakapparat för hemmabruk eller salongen

Ovanstående kriterier gäller både om du letar efter en rakapparat för privat eller kommersiellt bruk. Om du äger en frisörsalong vet du att tid är pengar. Om du råkar ha många manliga kunder är det inte osannolikt att de också vill ha sina skägg trimmade när de klipper sig. Denna process kan vara mycket tidskrävande om kunden har grov eller mycket tunn skäggväxt. Här handlar det om att ha rätt utrustning.

Om du letar efter en rakapparat för hemmabruk vill du ha exakt samma sak. Du är förmodligen den typ av person som föredrar att raka dig på morgonen så att du kan komma till jobbet perfekt trimmad och utan skäggstubb. Men det är ohållbart om du inte har en effektiv rakapparat, eftersom du kommer att spendera alldeles för mycket tid framför spegeln.

På den här sidan kan du se våra olika rakapparater för män. Vi rekommenderar att du tittar efter följande när du väljer:

 • Batteritid (om den är trådlös)
 • Antal roterande rörelser per sekund
 • Storleken på rakzonen

Om din rakapparat presterar på dessa tre egenskaper har du valt en riktigt effektiv och hållbar rakapparat som du kommer att vara nöjd med i många år.

Hur du undviker att få skäggpest när du rakar dig

Skäggpest förknippas ofta med användning av rakhyvlar, men det kan också uppstå om man använder en rakapparat. Skäggpest är ett ofarligt inflammatoriskt tillstånd i ansiktet som orsakar klåda och röd hud. Orsaken till att man får skäggpest kan vara många, men den förekommer ofta hos personer som har känslig hud. Nedan har vi listat ett antal åtgärder som minimerar risken för skäggpest när du rakar dig:

 • Låna aldrig ut din rakapparat till andra.
 • Tvätta ansiktet med tvål och vatten före användning.
 • Undvik att anstränga dig för mycket när du rakar dig.
 • Applicering av kräm eller alkohol efter rakning rekommenderas.
 • Torka ansiktet med en ren handduk.
 • Rengör din rakapparat regelbundet.

Dessa försiktighetsåtgärder minimerar risken för skäggpest samtidigt som de bidrar till ett perfekt raknings resultat.

Kontakta oss här om du har några frågor om våra rakapparater

Vi förstår att det kan vara svårt att välja rätt rakapparat. Tveka därför inte över att kontakta oss över e-post genom att trycka här. Du kan även ringa oss på +45 2090 5070 alla vardagar mellan kl 09:00-16:00. Vi ser fram emot att hjälpa dig!