Hårklippare

En hårklippare – som inte ska förväxlas med en hårtrimmer, som är till för skägg – kan underhålla och finputsa din frisyr oavsett du vill fixa sidorna, nackhåren eller generellt bara ta saken i egna händer hemma. Dessutom kan rätt hårklippare också underlätta din vardag som frisör, då en hårklippare av hög kvalitet kan spara både tid och pengar.

Se hela vårt utbud av hårklippare på denna sida.

Produkt ( 1-20 / 78 )

Sätt stigande sortering
Page
per sida

Vilken hårklippare är bäst?

På denna sida hittar du flera olika hårklippare. Vi har både lite dyrare hårklippare och några billigare varianter. Här skulle det naturligtvis kunna vara lätt för oss att säga att det dyraste är det bästa. Men det fungerar inte riktigt så. För för det första spelar det stor roll beroende på vilket syfte du köper din hårklippare för.

Om du behöver en hårklippare för hemmabruk behöver du exempelvis inte köpa den dyraste. De flesta som använder en hårklippare hemma har inte det största behovet av kvalitet och finess. För den som tar saken i egna händer handlar det ofta om att hitta en klippare som kan ta polisongerna, sidorna eller hela håret.

Skapa perfekta toningar med en högkvalitativ klippare

Frisörer har däremot ett helt annat behov. De ska bl.a. skulle kunna utföra en tjänst där frisyren är något man inte bara kan göra själv därhemma. Detta kan t.ex. vara om en kund vill ha en fade (när håret trimmas kort på sidorna och nacken, därefter håret blir längre och längre upp mot toppen på huvudet, utan att någon form av "kant" syns).

Här är det otroligt viktigt att ha en hårklippare av hög kvalitet. Dessutom kan en hårklippare av bästa kvalitet också spara en frisör en hel del tid, eftersom dessa produkter är mer avancerade och effektiva.

Dessa kriterier är viktigast när du ska väljer hårklippare

Om du letar efter den bästa hårklipparen betyder det inte att du måste välja den dyraste. Nedan kan du se vad du ska titta efter när du läser specifikt om produkterna:

  • Motor
  • Bredden på skärhuvudet
  • Blad
  • Batterikapacitet
  • Längdinställningar
  • Ljudnivå
  • Vikt

Om dessa kriterier är uppfyllda har du valt en bra hårklippare som du tryggt kan välja till antingen din salong eller för privat bruk.

Hårtrimmer vs. hårklippare - vad är skillnaden?

Många blandar ihop en hårtrimmer med en hårklippare  – och det är inte så bra. Själva klipphuvudet och utrymmet mellan de vassa bladen är större med en hårklippare än vad det är med en hårtrimmer. Därför är det faktiskt en rätt bra idé att investera i både och.

Med en hårtrimmer kan du trimma finare, medan en hårklippare är bättre för tjockare hår. Om du använder en hårtrimmer för håret kommer du att upptäcka att det tar längre tid att klippa samt att håret kan klippas fel och tova sig.

Kontakta oss här om du har några frågor om våra hårklippare

Vi förstår att det kan vara svårt att välja rätt hårklippare. Tveka därför inte över att kontakta oss över e-post genom att trycka här. Du kan även ringa oss på +45 2090 5070 alla vardagar mellan kl 09:00-16:00. Vi ser fram emot att hjälpa dig!